13 Mart 2015 Cuma

Windows 7 Resimli Kurulumu


Birinci aşama biostan  başlangıç ayarları kısmından cd sürücüsünü 1. sıraya getirmektir. Anakartınız destekliyorsa açılış sırasında boot sırasını değiştirmek için F12,F8 gibi tuşlar gözükecektir. Yoksa Delete, F2, F9 tuşları (sizin anakartınız hangisi ile biosa giriyorsa) ile biosa girin. Buradan genelde Boot sekmesi gözükür yoksa Advanced içinden görebilirsiniz. CD / DVD sürücümüzü 1. sıraya getiriyoruz.
Resim aralarındaki notları mutlaka okuyun.
bios2            Computer-and-Laptop-BIOS-Setup-CD-and-DVD-device
F10 ile kaydetip çıkıyoruz.
Bilgisayar açıldıktan sonra ” cd / dvd den önyükleme için bir tuşa basın ” dediğinde herhangi bir tuşa basın cd den önyükleme için.
win7  win7-2
win7-3  win7-4
Şimdi Yükle ile devam ediyoruz. Bu aşamalarda  harddiskleri tarayacağı için biraz bekletebilir. Daha sonra sözleşmeyi kabul ederek İleri deyin.
win7-5  win7-6
Özel (gelişmiş) seçeneğinden devam edin. Dsik bölümlerini aşağıdaki gibi görebilirsiniz.
win7-7  win7-38

Dikkat !!!
Bu aşamada disk seçerken çok dikkatli olun, sileceğiniz disk önceden C kurulu olan disk olmalıdır.  Yedeklerinizin bulunduğu diski silmeyin tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.. Boyutlarından da bunu anlayabilirsiniz. Önce bölüm 1 ve  bölüm 2 yi siliyoruz.
win7-39  win7-40
İki bölümü de sildikten sonra ” yeni ” diyoruz ve C diski için ne kadar alan ayırmak istediğimizi soruyor. bu kısma dokunmayın çünkü daha önceki boyut neyse onu verecektir.
Devamında bu disk üzerinde ek bölümler oluşturabilir diye uyarı verecektir tamam diyin. Bu ek bölüm windowsun doğru ve düzenli çalışabilmesi için çok önemli bir ayrıntı.

win7-41  win7-11

C için ayırdığımız bölümü seçip İleri diyoruz. Kurulum başlamıştır.
win7-14  win7-15
Devamında bir işlem yapmanıza gerek olmayacaktır kurulum bitene kadar.

win7-17  win7-19

win7-21  win7-22
Sistem yeniden başlatılıp devam edecektir kuruluma. Yeniden başlarken yine cd den önyükleme yapmak için tuşa basın diyecektir basmayın!!. harddisk üzerinden kuruluma devam edecektir.
win7-23  win7-25
win7-27  win7-29

Oturum adınızı yazıp devam edin. Sizden parola, ürün anahtarı, saat, tarih, bölge ve ağ ortamı gibi seçimler isteyecektir. Buraları kendinize göre ayarlayın.
Ürün anahtarı kısmına elinizde bulunan dvd üzerinde yazan anahtarı girin. Bunu kurulum bittikten sonra da yapabilirsiniz.

win7-30  win7-31
win7-32  win7-33
win7-34  win7-35
win7-36  win7-37

Kurulum bitti. Sürücü yüklemeleri yapmayı unutmayın, windows her donanımı algılayamaz. Bundan sonra isteğinize göre kişiselleştirmeler yapabilirsiniz.
Driver (sürücü) kurulumu hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar yan taraftaki istek bölümüne veya yorum kısmına not bırakabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder